Turta dulce din faina de migdale si cocos (fara gluten)

Turta dulce din faina de migdale si cocos (fara gluten)

Posted by on 15/12/2021  Leave a Comment

Ingrediente:

- 250 g faina de migdale

- 6 linguri de amidon de tapioca

- 4 linguri faina de cocos

- 2 linguri ulei de cocos topit

- 6-7 linguri sirop de artar (in functie de preferintele pentru dulce)

- 1/4 lingurita de sare

- 1/2 lingurita esenta de vanilie

-  condimente de turta dulce (anason, scortisoara, ienibahar, cuisoare) dupa gust

Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate: faina de migdale, faina de cocos, amidonul e tapioca, condimentele pentru turta dulce, sarea. Apoi se adauga uleiul de cocos, siropul de artar, esenta de vanilie. Din toate acestea, se framanta bine un aluat lipicios. Se da aluatul la rece timp de 20 - 30 min. Inainte de a-l intinde se mai framanta cateva secunde. Se preincalzeste cuptorul la 160 grade C.

Se imparte aluatul in doua bile. Se pune o bila intre doua hartii pergament (hartie de copt) si se intinde ca o foaie de prajitura cu grosimea de 2-3 mm. Se decupeaza cu formele de turta dulce. Aluatul ramas dupa decupare se aduna, se reintinde si se redecupeaza.

Se aseaza o hartie pergament in tava cuptorului, se pun biscuitii de turta dulce pe ea si se coc pentru 11-12 min. Verificati la 11 min. pentru a vedea daca marginile s-au inchis la culoare si sunt mai crocante. Atunci poate fi scoasa turta dulce din cuptor.