Sanatatea este o avere

Sanatatea este o avere

Posted by on 25/11/2021  Leave a Comment

Trupul nostru reprezinta casa pe care a daruit-o Dumnezeu spiritului nostru. Inainte de a ascede catre bunastare, iluminare si alte impliniri, avem datoria de a ne ingriji de casa spiritului nostru = trupul nostru.


Sanatatea perfecta este ca si stalpul unui cort: trage in sus toate celalalte elemente ale vietii. Daca esti in cea mai buna forma fizica, toate celalalte aspecte - de la capacitatea de a gandi limpede in conditii de stres, la nivelul rezultatelor tale si la starea de spirit - progreseaza datorita ei.


Sanatatea este unul din dintre lucrurile carora nu le acordam nicio atentie , pana ce nu le pierdem. Si atunci, din pacate, petrecem 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, incercand sa o recuperam. Daca iti pierzi sanatatea nimic altceva nu va fi mai important decat sa ti-o recapeti.


"In tinerete, sacrificam sanatatea pentru avere. Dar cand devenim batrani si intelepti, suntem gata sa sacrificam si ultimul ban pentru o singura zi de sanatate."


Cine se simte bine in corpul sau, radiaza de fericire. O alimentatie sanatoasa, putina miscare si o stima de sine ridicata te duc in cea mai buna forma.


Alimentatia sanatoasa . Mancand mai putin vei lucra mai eficient. Ceea ce mananci iti determina performantele. Leadershipul este influentat de regimul alimentar. Daca ai regimul unui invingator, energia ta va ramane la nivel inalt si starea de spirit va fi mereu pozitiva.


Exercitiul fizic. Exercitiul fizic regulat imbunatateste functiile creierului, creste cu mult nivelul de energie, te ajuta sa faci fata stresului mai eficient si iti prelungeste viata si perioada de activitate. Cei care nu-si fac timp pentru exercitiu zilnic, in cele din urma sunt obligati sa-si faca timp zilnic pentru boala.


Stima de sine. Niciodata starea de sanatate nu va fi mai buna decat iti este stima de sine. Cand incepi sa crezi cu adevarat in tine, in aptitudinile tale naturale si in faptul ca esti extraordinar, atunci preocuparea ta pentru sanatatea ta va creste considerabil.


"Sanatatea este o coroana pe capul celui sanatos, pe care numai cel bolnav o poate vedea"

Totul porneste de la atitudine !