Mineralele si vitaminele in procesul de pierdere in greutate.

Mineralele si vitaminele in procesul de pierdere in greutate.

Posted by on 25/11/2021  Leave a Comment
Categories Fit Your Life,

Un mit spune asa ..."suplimentele cu vitamine ingrasa". Asa o fi ? Mai e un mit care zice ca "Fat Frumos vine pe un cal alb". Ei, uneori merge si cu troleul, important e sa fie pe sufletul nostru. :)


Ei bine, mineralele si vitaminele NU ingrasa, din contra, ele sunt esentiale pentru sanatatea organismului nostru, dar si in procesul de pierdere in greutate. Mineralele si vitaminele "ingrasa" doar daca nu sunt administrate asa cum trebuie.


Exista vitamine hidrosolubile, adica dizolvabile in apa, si exista vitamine liposolubile, adica dizolvabile in grasimi. Daca, de exemplu, inghitim vitamine liposolubile cu apa, atunci ele nu vor si absorbite de catre organism si, da, ne vor crea senzatia de foame si ... putem spune ca "vitaminele ingrasa", dar, de fapt, noi mancam haotic.


Iata o lista de minerale si vitamine esentiale in procesul de pierdere in greutate si rolul lor in nutritie si metabolism:


Vitamina A - stimuleaza secretia de suc gastric necesar dizolvarii proteinelor


Vitamina C - ajuta la arderea grasimilor


Vitamina D - creste masa musculara si, de asemenea, ajuta la arderea grasimilor


Vitaminele B - sunt esentiale pentru buna functionare a metabolismului. Ajuta organismul sa metabolizeze carbohidratii, proteinele si lipidele.


Vitamina E - sustine in acelasi timp dezvoltarea masei musculare dar si dezintegrarea tesutului adipos


Vitamina K - utila in metabolizarea proteinelor


Potasiu - mineral electrolit care contribuie sa construirea masei musculare si eliberarea energiei din proteine, carbohidrati si grasimi


Calciul - ajuta la mentinerea masei musculare si arderea grasimilor. regleaza nivelul lipidelor, la nivel celular, si favorizeaza eliminarea stratului adipos de pe abdomen.


Fosfor ( 1% din organismul nostru este fosfor) - transformarea caloriilor si oxigenului in energie


Magneziu - participa la procesul de digestie. Ajuta organismul sa digere in mod eficient alimentele . Ajuta la absorbtia nutrientilor.


Fier - important in metabolismul energetic, esential in procesele gastrointestinale.


Zinc - esential in rata metabolismului. Deficienta de zinc suprimeaza metabolismul.


Cupru - rol vital in diminuarea grasimilor. Este indispensabil in descompunerea si arderea grasimilor.


Mangan - asigura o digestie buna si asimilarea hranei. Metabolizeaza zaharul, grasimile si proteinele. accelereaza arderile. Fixeaza anumite minerale si vitamine.


Seleniu - imbunatateste arderile


Iod - esential in metabolism. Deficitul de iod consta in cresterea inexplicabila in greutate si incetinirea metabolismului.

Combinatii de minerale care ard calorii - Ca + Se + Zi