Lapte de caju

Lapte de caju

Posted by on 25/11/2021  Leave a Comment

Ingrediente :


  • 100 g caju
  • 350 ml apa plata/filtrata ... cat mai curata (exista o multime de variante de a purifica apa... de la filtre care se aplica pe instalatia de uz casnic pana la cani filtrante)
  • 1 g sare de mare neiodata


Se pun nucile caju la hidratat pentru cel putin 4 ore sau peste noapte. Dupa ce s-au hidratat, se arunca apa, se spala nucile caju, se pun in blender impreuna cu apa curata si cu sarea. Se blenduiesc bine, bine, bine timp de cateva minute. Se opreste blenderul si se pune lichidul rezultat intr-o strecuratoare, pentru a separa fibrele ramase de la nucile caju.


Lichidul astfel preparat este o bautura vegerala delicioasa, cu un gust foarte apropiat de laptele de vacuta, fara gluten, care mai poarta numele de lapte de caju.


Sugestii de utilizare: cafeluta cu cereale si lapte de caju, prajituri vegane etc.


Daca ti-a placut articolul si iti este de folos, aboneaza-te la newsletter-ul nostru si vei avea noutatile direct in e-mailul tau.

FYL by GAM