Cartofi dulci umpluti cu varza rosie

Cartofi dulci umpluti cu varza rosie

Posted by on 25/11/2021  Leave a Comment

Ingrediente pt 4 portii:


  • 4 cartofi dulci
  • 1/2 varza rosie (potrivita)
  • o lingura ulei de cocos
  • sare si piper - dupa gust
  • o ceapa potrivita
  • 4 catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • patrunjel verde


Mod de preparare:


  • Cartofii se pun in tava de copt si se coc aproximativ 35 - 40 de minute, la 200 g celsius. Stii ca sunt copti atunci cand ii strapungi cu furculita si aceasta intra usor in ei.
  • Intre timp, se pregateste varza rosie. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinta. Se adaug? ceapa tocata, sare piper si putina apa, ca sa se în?bu?e. Dupa ce s-a inabusit ceapa (este transparenta si a format un sos), in tigaie se adauga varza rosie tocata si zeama de lamaie.
  • Lasa varza sa se inabuse si sa se inmoaie atat cat este pe gustul tau. Adauga sare si piper dupa gust si apa, pe tot parcursul inabusirii, atat cat sa acopere fundul cratitei. Inainte de a opri focul, pune usturoiul trecut prin presa. Amesteca bine si mai lasa sa se inabuse putin.
  • Dupa ce s-au copt cartofii, se decupeaza partea de deasupra a cartofului (ca si un capac). Se scobeste cartoful si se apasa marginea cu o furculita, astfel incat sa se formeze un gol in care sa pui varza.
  • In golul format in cartof se pune varza si peste varza se pune patrunjel proaspat tocat.


!Cartoful dulce este un super aliment care iti poate schimba viata in bine. Este bogat in vitamine, minerale si alte substante nutritive, sustine bacteriile din intestinul subtire si colon.


Daca ti-a placut articolul si iti este de folos, aboneaza-te la newsletter-ul nostru si vei avea noutatile direct in e-mailul tau.

FYL by GAM